Menu nawigujące stronami

Sos salsa do nachos

 

Szybki przepis na ostrą salse, która jest obowiązkowa przy podawaniu nachos. Salsa to rodzaj zimnego, pikantnego sosu z drobno pociętych albo zmiksowanych warzyw lub owoców z przyprawami.

sos salsa

Produkty:

  • 450 g pokrojonych pomidorów (świeże lub z puszki)
  • 1-2 papryczki chilli
  • 1 zielona papryka
  • 1 mała cebula
  • pęczek świeżej kolendry
  • ½ łyżeczki kminku, sól, pieprz

Przygotowanie:
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Papryczkę chilli zalecamy siekać w gumowych rękawiczkach, aby ochronić dłonie przed działaniem ostrej kapsaicyny. Posiekać drobno cebulę i  kolendrę. Składniki połączyć z pokrojonymi pomidorami, doprawić do smaku i wymieszać. Można też wrzucić wszystko do miksera i automatycznie posiekać. Podawać z nachos.

 

Zobacz inne przepisy:

Udostępnij znajomym!

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>